fbpx

3.

” Vonzódunk a hozzánk hasonlókhoz, mert általuk megerősítve érezzük magunkat abban, amilyenek vagyunk, ugyanakkor az ellentétek, amennyiben kiegészítik egymást, vonzzák is egymást. Mindarra, ami bennünket tökéletessé tesz, szükségünk van és magunkhoz is vonzzuk. Azt mondhatjuk hát, hogy az alapvető hasonlóságok egy kapcsolat alapját adják, az egymást kiegészítő különbözőségek pedig az igézetét.

A szerelem szélsőséges hangulatváltozásokat és féltékenységet érez, és a külső szemlélő számára meglehetősen egoistának tűnik, mivel érzései viszonzását várja el. Sok esetben egyenesen fenyegető, követelőző, sőt fojtogató is lehet szerelme tárgya számára, akitől folyvást azt követeli, hogy adja szerelmének egyértelmű bizonyítékát. A szerelmes birtokolni akarja szerelmét, kisajátítani, függővé tenni. Csakhogy mindaddig, amíg a szeretetben a függőségnek bármilyen formája megvan, a kapcsolat nem tökéletes.

A szeretet azt a vágyat kelti életre a szívemben, hogy a másk boldog legyen, és kész vagyok ennek érdekében bármit megtenni: időt adni neki, ha időre van szükséges, figyelmet, ha figyelemre van szüksége, és szabadságot, ha szabadságra van szüksége A szeretetben nem várok feltétlen viszonzást, a szeretet mozgatórugója a gyengéd odafigyelés, nagyrabecsülés és csodálat. Szerethetek mellette másokat is és ezt a jogot neki is megadom. Érzelmileg független vagyok a másik reakcióitól, mert szeretem őt, függetlenül attól, hogy érzelmeim viszonzásra találnak-e vagy sem.

Művészet-e a szeretet?”

Részlet A szeretetről Kurt Tepperwein – Szellemi törvények c. könyvéből
Folytatjuk…

#szeretet #valodiszeretet #mákesztermethod #homeofficetechnikák#hogyanlegyekhatékony #együttahatékonyságért #figyelemerősítőjóga #maradjfókuszban #figyelemhiánykezelése #alternatíveszközök #jóga#ayuréda #kognitívtechnikák