fbpx

Történetet ígértem nektek. Történetet arról, hogy jött létre a mentor program, miért és hogyan vált küldetéssé.

Személyes érintettségem révén mélyen együtt érzek a figyelemzavarral és hiperaktivitással élőkkel. Közvetlenül megtapasztaltam, így pontosan ismerem a tüneteket, a nehézségeket, az akadályokat, és ma már a megoldásokat is. Az, hogy ma mentor programon keresztül támogathatom a figyelemzavarral, koncentráció hiánnyal élőket, az csak a történet vége. 12 éves utazás ez, melyet tanulmányaim, és tapasztalataim töltöttek meg izgalmas tartalommal.

A koraszületés egy olyan esemény, amely magában hordja az idegrendszer fejletlenségét, a figyelemzavar kialakulásának lehetőségét. Nálam is ez volt a felütés, így 35 éves koromig a figyelemhiány tünetein keresztül küzdöttem el magam. Valódi küzdelem volt ez, hiszen ma már tudom, hogy figyelemzavarosként milyen szinten vállaltam túl magam, milyen mértékű önbizalomhiánytól és megfelelési kényszertől szenvedtem, mennyire nem voltam képes kézben tartani az életem. Meg-nem-értettnek éreztem magam. Kívülállónak éreztem magam. Zilált voltam az állandó versenyfutástól az idővel. (A sor nem teljes, de talán így is érzékletes.) S ezekből mit sem vettem észre. Sőt. Azt sem vettem észre, hogy egyáltalán észre kéne vennem valamit. Egészen a második idegösszeroppanásomig.

A sport, nevezetesen a futás rendszeres szereplője volt az életemnek, de ami igazán elindított a változtatás útján, az a jóga volt. Tisztán emlékeszem, amikor először a jógaszőnyegre léptem. Valami más történt. Valami sokkal lényegesebb folyamat indult útjára, mint amit addig megtapasztaltam. Erőteljesen hatott rám, mert ettől kezdve napi szinten gyakoroltam. Nem csak részese voltam az eseményeknek, hanem elkezdtem szemlélőjévé válni. Lehetőség teremtetett arra, hogy ne rángassanak a gondolatok, érzelmek, kényszeres cselekedetek, hanem megszülethessen az a lélegzetvételnyi rés, ahol a változtatásaim ki tudnak alakulni. A változás, fejlődés lehetőségében egyesült szívem, testem, elmém, és csak az a cél lebegett szemem előtt, hogy újra alkothassam sorsomat. Szélsebesen süvítettem előre, újdonsült utamon.

Folytatom a sztorit, de most ti következtek 

Volt hasonló tapasztalatod? Ismerősek neked is a tünetek?